zondag 14 februari 2016

Griep

Tsja...waarom zou ik de dans ontspringen? Dat waren dus bijna 2 weken vol hoesten, proesten, koorts en veel slapen. Tussendoor wel nog het een en ander geschilderd maar dat ging in etappes. Steeds een of twee muurtjes, weer even de bank op en dan maar weer alvast een gedeelte afplakken, mijn minst favoriete onderdeel van deze metamorfose.
Alles voor strakke randen bij het plafond! En met die groene frogtape ben ik dolblij! Superstrak! 

Allereerst de laatste wand in de kamer. En die moest in de krijtverf. Nog nooit gedaan maar na verschillende filmpjes bekeken te hebben was het eigenlijk appeltje-eitje. En wat is dat moooooi! Ik hou van dat streperige effect. Wat zal mijn nieuwe bank, die hier komt te staan, daar prachtig bij staan.Vervolgens tussen alle hoest- en niesbuien door heb ik de eetkamer en de keuken geschilderd. 


Maar ja....nu begin ik toch hevig te twijfelen aan de keuken. Dat roomkleurige van de kastjes vind ik nu niet echt erbij passen. Een nieuwe keuken wordt me te gek (er zijn grenzen!).
Ik ga me eens verdiepen in het schilderen van de keukenkastjes. Zelf denk ik aan heel lichtgrijze kalkverf (maar dan wel met een sealer erover heen). De schouw boven het fornuis heb ik in Nero geschilderd zodat het één geheel vormt met de granieten spatwand en het zwarte fornuis. En wat is dat goed uitgepakt! De kastjes in Nero schilderen wordt me te donker. Denk ik. Of toch? Kortom: ik ben er nog lang niet uit. Ik laat het even bezinken, bezoek nog maar wat blogs en pinterest en dan komt er vast wel iets uit rollen. Ik heb de tijd.En nu? Is het zondagnacht en kan ik maar niet mijn bed inkomen (gelukkig ben ik op maandag vrij). Met prachtige klassieke muziek op de achtergrond blijf ik rondkijken, schuiven met accessoires, ideetjes uitwerken, webwinkels bezoeken. 

Op internet een geweldige sfeerfoto gezien. En laat ik daar nu nog een perfect muurtje voor hebben om een soortgelijk iets te maken. Ik weet het: het is nog láng niet af maar de basis is er. En vanaf hier kan ik gaan 'bouwen'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten