vrijdag 1 januari 2016

Tweeduizendzestien

Een nieuw jaar. Symbool voor een nieuwe, frisse start.
Uiteraard de geijkte voornemens: beter op mijn voeding letten, meer bewegen, stoppen met roken...je kent het wel. Over het resultaat hiervan laat ik me nog maar niet uit....

De afgelopen maanden is er veel gebeurd: mijn jaarcontract is helaas niet verlengd en dat betekent dus dat ik vanaf 1 januari meer thuis ben. Als vijftigplusser is het helaas ook niet zo makkelijk om een nieuwe baan te vinden en aangezien ik geen voldoening uit het huishouden haal en ik toch altijd bezig wil blijven ga ik mij storten op een nieuw project: het vernieuwen van de inrichting op de begane grond. Iedere 4/5 jaar wil ik veranderen: zo zijn we al van een Engelse inrichting naar een landelijke inrichting gegaan maar ik wil de basis rustiger.
Wég met alle frutsels, wég met de huidige kleuren dus!

Veel lezen, veel op het internet zoeken, de man weten te overtuigen en meteen met de eerste projectjes beginnen.
Een lelijke vaas omtoveren met behulp van tegellijm en bloem (bloem ja, tot nu toe alleen gebruikt voor het maken van taarten maar je ziet, de mogelijkheden van dit ordinaire doch multifunctionele meel zijn ongekend) tot een object waarmee ik mijn tafel kan sieren.

Een witte tv-kast omtoveren met krijtverf van Carte Colori (in de kleur Nero) en meteen maar even een lampenvoet meenemen. Nieuwe lampenkappen aanschaffen. Spullen op marktplaats zetten of weggeven. Webwinkels verblijden met mijn bestellingen. Hmm...die oude gordijnen passen ook niet meer bij het plaatje wat ik voor ogen heb dus op naar de gordijnenwinkel. Verf uitzoeken voor de muren.
Een nieuwe bank (die pas over 8!! weken wordt geleverd). Een nieuwe salontafel en een bankje.
De man wordt steeds enthousiaster. Stelt zelfs voor om, voordat ik ga beginnen, een offerte op te laten maken voor een échte open haard (mannen en vuur....): 'zo eentje, als in dat woonblad van je...'.
Dus nu is het afwachten op de diverse offertes én natuurlijk wanneer er begonnen kan worden met het installeren van deze open haard. Pas dan kan ik écht los gaan.
En geduld is een kwaliteit die niet tot mijn pluspunten gerekend kan worden!

Tot die tijd is het dus veel voorbereidend werk doen, veel lezen, veel kopen (ben ik 'bang'). Morgen de buffetkast verven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten